Реформи в детските градини на община Мездра

Публикувана на: 07.04.2008, от madr
Кoментари:8

Във връзка с въвеждането на делигираните бюджети в детските градини в община Мездра се извършиха редица преобразования. Обединиха се детски градини без да е ясно коя към коя се присъединява. Незнам колеги дали сте чували такова понятие- обединяване на Детски градини, знам че има закриване и пресъединяване, но не и обединяване. Освен това, по незнтайни причини, досегашните директори, назначени с конкурс, бяха сменени с временно изпълняващи, без изобщо да са ясни критериите по които бяха избрани.  Назначени са неопитни хора, които 100% ще доведат то съсипване на детските градини.

Виждали ли сте ПО - ГОЛЯМ АБСУРД???

Коментари 8

03.07.2008 kosmicheska_63

Profile

 аз съм врид- иска ми се да напусна, но има ли друга работа някъде за мене-търся си работа като детска учителка-може в софия, или някой друг голям град,където има нужда от детски учителки......някой знае ле къде...ема такава работа....ако знае да ми пише на имейл  kosmicheska_63@abv.bg

 аз съм бакалавър,със 24 год стаж в бранша

 

 

30.05.2008 Paps

Profile

user: lucy

              Личи си, че са само пристрастия. Щом имате такава активна гражданска позиция дайте едно приятелско рамо и заедно да ги оправим тези неуредици!

Разбира се. Приемам предложения. Аз имам доста, но се съмнявам тези, от които зависят нещата да обърнат внимание.

29.05.2008 mimi70

Profile

Здравейте!

Някъде се закриват детски градини, а другаде не достигат.

Аз подавах документи за сина си, април месец и се оказа, че в едната градина е 130-тото дете за яслена и първа група кандидатствах, а в другата, където уж няма много желаещи, бяхме 40-тото дете за първа група, като ще има само една група.

Напоследък се наблюдава покачване на раждаемостта и вече започна процес на възстановяване на закрити детски градини. В нашия град в момента се ремонтира детска градина и се очаква откриването и.

Така че с тези делегирани бюджети се получава един голям парадокс-закриване на места на детски градини, а може би след 2-3-4 години ще се наложи откриването им. А през това време сградният фонд ще е рухнал и ще се дават пари за ремонти. Затова, трябва да се мисли в переспектива и да се правят проучвания преди да се вземат такива важни решения. 

А за работата и съкращенията, днес чух една много хубава мисъл-"Когато бог затваря врати, отваря порти." Smile

29.05.2008 lucy

Profile

user: Paps

Аз не работя в тази система, но имам пристрастия, поради общуването ми с хора, които практикуват. Виждам какво става и съм наясно. Иначе работя съвсем друго. Възмущавам се от неуредиците, от хиляди други неща на които съм свидетел.

              Личи си, че са само пристрастия. Щом имате такава активна гражданска позиция дайте едно приятелско рамо и заедно да ги оправим тези неуредици!

29.05.2008 Paps

Profile

Аз не работя в тази система, но имам пристрастия, поради общуването ми с хора, които практикуват. Виждам какво става и съм наясно. Иначе работя съвсем друго. Възмущавам се от неуредиците, от хиляди други неща на които съм свидетел.

28.05.2008 lucy

Profile

      Paps, вие напуснахте ли? Сега с какво се занимавате?

28.05.2008 Paps

Profile

Напълно подкрепям горното мнение. Отдавна е ясно, че по - добро няма да стане. Затова, госпожи, предлагам ви да напуснете масово. Където и да отидете 300 лева все ще ги взимате, че и много повече. Отдавна инфлацията обезцени парите ви. Ако с тези темпове на "покачване" на заплатите ви оцелеете, то в най- добрият случай ще сте амортизирани накрая, болни и бедни и на това отгоре ще продължавате да работите за да имате що годе свестни парици на старини.

За жалост, това е положението. Мислете перспективно и напускайте!

07.04.2008 lucy

Profile

  Вашето притеснение е съвсем основателно и аз ви разбирам. Вероятно става дума за окрупняване на детски градини. В това няма нищо лошо! Лошото е, че много се избързва за момента. По всичко личи, че не е правена промяна скоро в Мездра. Същия проблем възникна и в Дупница. Оказа се, че всяко село има детска градина но с една група. Сама разбирате, че това няма как да продължи. Лошо е, че опитни директори се заменят от хора ,които нямат управленски опит и умения за работа с делегирани бюджети. Съсипването на детските градини отдавна е започнало, защото нормативните документи се правят от хора, които нямат нищо общо с предучилищното образование. Нали трябва да станем нация от тъпанари и чираци! Щом не е задължително да се учи до 12 клас, щом българският език не е задължителен и кой знае още какво, което не е засължително, вие какво очаквате?