Знаете ли, че...

Публикувана на: 05.04.2008, от margomalinova
Кoментари:404

 Съществува Виртуално Обучение - IT High School Exupery - Virtual Learning Platform: Вход в сайта

Виртуално Обучение - IT High School Exupery - Virtual Learning Platform

EVLM BG Portal INDEXВиртуално училище

 

Коментари 404

02.11.2010 Eli_83

Profile

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}   Въпреки че българското образование и наука са подложени на невиждан геноцид, напомнящ ми малко или повече за прочетеното в учебниците по история   за управлението на Пол Пот, това не попречи пък българското училище да послужи като идеален инструмент за поредния пиар екшън. В случая лясковското училище СОУ „Максим Райкович”  беше обект на "терористична" атака и освобождаване на заложници. Пополяризирането на пободни учения в медиите е невероятно неуместно и според мен не цели нищо друго освен издигане на рейтинга на политиците. Ако искаха да ни защитят наистина щяха да изтеглят контингента от Афганистан, а не да го увеличават още повече. Навряха ни между шамарите, за да се харесат на САЩ, а на всичкото му и отгоре ще показват по телевизиите превзето уж училище от терористи и това колко са велики, и как го освобождават. Дори и да се провеждат подобни учения, те не трябва да стават обществено достояние. Първо- дава се идея на евентуалните терористи и второ- виждат наяве как действат българските барети. Това не са неща, които да служат за трупане на  червени точки по медиите, те руснаците в Беслан не успяха да се справят без жертви и загинаха стотици дечица, учители, родители, така че да не ги показват по-добре българските полицаи, които в сравнение с руснаците и без друго са все още в детската градина-не знаят що е то тероризъм и дано никога да не разберат.

  И накрая с едно изречение. Призивът ми е да се съобразяват поне малко с българското училище и да не го използват така грубо за пиара си. Вече си знаем, че сте наистина  "велики" политици "наши".                                                                   

22.09.2010 Eli_83

Profile

  Трите десятки, интересна нещо.Smile Интересно пък през 1010 г. на 10 декември какво е било1 Сигурно пак са си мислили, че ще свърши света тогава.

  П.С. Само ще може ли по възможно най-любезния начин да Ви помоля да спрете да пишете на английдски? Мисля, че достатъчно и то съвсем умишлено, ни зомбират, американизират и обезличават.  Съжалявам, но не искам да ставам като хамериканците, особено по коефициент на интелигентност. Чистият хамериканки продукт е хамериканският войник- жесток, немислещ, с промит мозък, необразован, инфантилен и страхлив. Ако искате да подпомогнете кампанията на изпростяване и обезличаване на българската нация продължавайте да пишете на английски. Изборът си е Ваш!

  Жените в руската армия / VBOX7

22.09.2010 anna pashova

Profile

10 October 2010

10/10/10

21.06.2010 anna pashova

Profile

Кой скапа българското образование?

20.06.2010, 18:17
Ралица Йорданов
София никога няма да бъде чиста, докато се мете с метли...

Българското образование никога няма да блести, докато с него се отнасят като с боклук...

Баба ми е на близо 90 години. Най-голямата болка в живота й е това, че е учила само до 4 клас. Доведеният й баща не й позволил да продължи с училище, за да работи вкъщи. Плакала по цели нощи. Образованието тогава е било приоритет... и сега за нея университетът е висша форма на знание, привилегия. Място, където отиват хора, които го заслужават...

Жалкото е, че днес децата още в 6 клас ( сигурно и по-рано, но това просто съм го виждала лично с очите си) отказват да излязат на дъската, когато учителката ги изпитва и никой не може да го промени...

Студентите не ходят на лекции, защото учат по учебници от преди 50 години и им диктуват от пожълтели листа, които и родителите им са виждали в ръцете на същите преподаватели...

Друг е въпросът, че привилегии от това да си студент в България не печелиш - става дума за намаления, стипендии, кредити. Нещо, което да те стимулира основно да се занимаваш с учене.

Твърде достъпно ли стана образованието ни, за да не го желаем сами или има нещо друго...

Къде отиде гордостта от това да знаеш?

Българското образование не е качествено, учете в чужбина, върнете се и станете министри. Тогава защо да учим изобщо в България? Как се стигна изобщо до този извод при повечето трезво мислещи българи - всеки иска да види сина или дъщеря си в чужбина. Гордостта да учиш в университет у нас отдавна не е това, което беше...

Въпросът ми е кой скапа българското образование и има ли връщане назад? Кога ще имаме самочувствието и кога ще се гордеем, че сме завършили образованието си в собствената си страна и след това сме помогнали именно на нея.

А къде е проблемът  - образованието у нас ражда безработни, ражда емигранти, ражда разочарование, а малцината кадърни хора, решили да останат тук, често съжаляват. Последните данни от статистиката го потвърждават 31 000 висшисти у нас стоят без работа.

Сега има толкова възможности за пътувания и обмени в чужбина, специализации, магистратури. Нужно ли е да избягаме и след това да не се върнем...

Кой остава тук? Тези, чийто интереси не са в сферата на личното им интелектуално развитие... Тези хора влизат и в университета, защото няма кой друг вече да стане студент. Един порочен кръг...

Тук остават и оптимистите - с вярата, че нещо ще се промени... Както и естествено тези, които не могат да си позволят да учат извън България.

Нормалните хора у нас вече се чудят дали те не са сбърканите... когато попътуват в чужбина обаче, виждат че не е така...

СУ протестира... СУ е недоволно от новия министър. СУ, защо не обявихте по-рано, че почти във всички специалности в университета ще се влиза само с матура? Демографската криза чука на вратата. От колко време е ясно колко деца са кандидат-студенти тази година.... Не можахте ли да го предвидите предварително или целта беше просто да се ошушкат родителите на кандидат-студентите. И това все пак си остава най-добрият университет у нас.

СУ „Св. Климент Охридски" е на 640 място по ранг на висшите учебни заведения в света. ( бел. ред. класацията можете да видите тук). Дори не влизаме в топ 500. За сравнение Карловият университет в Прага е на 110 място и на 23 място в Европа. И те са славяни. И те са бивша социалистическа република. И още - съседна Сърбия - 384 място по ранг в света за университета в Белград.

Вторият по ранг български университет е НБУ - но се намира на 2110 място. Твърде показателно.

Всичко в образователната система у нас се променя най-малко по 3 пъти за година. До последно не знаеш как ще те приемат в университет, в гимназия - всяка година различно, тестове, матури, това ще въвеждаме, после няма да го въвеждаме.  Шок и ужас за деца, родители, преподаватели и учители...

Такива са реформите. А българското висше образование в основата си стои на нивото си от преди 60-70 години... В някои специалности се учи по жълти учебници на ксерокс, а лекциите на някои преподаватели са на хартия, която вече се разпада... Практическата насоченост е твърде редуцирана и това смятам, е основният проблем.

И благодаря на младите хора, които са избрали академичната кариера, въпреки тежките условия и вършат работата си с желание. Те са надеждата, те са хората, които могат да променят нещо - и го правят. Дайте им повече сила!

Защото сега нямаме места в детските градини и това е проблем. Какво ще стане с тези деца, когато пораснат? Не ги пращайте да учат в чужбина, а им осигурете възможности за образование, които да ги направят конкурентоспособни, това е ключовата дума - за да си останат повечето от тях тук.

Реформирайте образованието ни, но мислете от името на бъдещите студенти, защото надеждата е в тях....

17.06.2010 anna pashova

Profile

Издателство "Ера" отличи три есета на тема "Улицата на мечтите". Сред получилите награда е пазарджишкият творец Валери Иванов.

05.05.2010 iv_2007

Profile

 

И на мен ми хареса тази реч, но явно у нас досега не е била разпространена. Така както няма дълго да просъществува забраната за тютюнопушенето в България, така и тези думи лесно ще бъдат заглушени от партийните надвиквания. Тъжно е.

 

05.05.2010 mimi70

Profile

Силно се надявам всичките тези начинания да доведат до реални действия и резултати.  Поне за спирането  на по нататъшното  унищожаване на планетата Земя.

Попаднах на следния клип, пред който онемях. Речта е от 1992 година и дано е стигнала до повече отговорни хора.

Колко мъдрост има в изречените думи! Стига да има кой да ги чуе.

http://vbox7.com/play:cb237e95&r=emb

 

28.04.2010 anna pashova

Profile

дравейте,

 

Приложено Ви изпращам покана за участие в онлайн фотоконкурса «Промените в климата през твоите очи», организиран от Информационното бюро на ЕП за България. Надявам се да предизвикаме вашия интерес и въображение, за да покажем в снимки динамичните промени в природата около нас, причинени от човешката дейност.
 


 
 
 Maya Tsaneva
 
European Parliament
Directorate General for Communication

Trainee Press Office


Phone: +359 2 42 985 35 47

stagsofia3@europarl.europa.eu
Website: www.europarl.europa.eu

27.04.2010 anna pashova

Profile

Здравейте,

Приложено Ви изпращам покана за участие в онлайн фотоконкурса «Промените в климата през твоите очи», организиран от Информационното бюро на ЕП за България. Надявам се да предизвикаме вашия интерес и въображение, за да покажем в снимки динамичните промени в природата около нас, причинени от човешката дейност.

Благодарим ви предварително за съдействието за популяризирането на конкурса!

С пожелание за успешен ден,

 

 

Maya Tsaneva

European Parliament
Directorate General for Communication

Trainee Press Office

Phone: +359 2 42 985 35 47

stagsofia3@europarl.europa.eu
Website: www.europarl.europa.eu