Заплащане на ЧК-2 със задна дата

Публикувана на: 01.04.2008, от trakAtrak
Кoментари:2

Не знам умишлено или не (защото се оказа, че не съм единствен), но не бях предупреден, че трябва да вписвам в тетрадката за лекторските тези часове. А не съм го забелязал, понеже нямам лекторски часове (през миналата учебна година дори нямах и пълен норматив) и не съм ползвал книгата. Сега си ги нанесох от началото на учебната година и разбрах от счетоводството, че ще ми бъдат изплатени. Не се сетих обаче да попитам как стои въпросът със същите часове през миналата учебна година, когато също не съм вписвал нищо в книгата с лекторските и следователно не са ми и изплащани часовете. Бих искал, когато отида да говоря с ръководството за тези пари (януари - юни 2007), да знам със сигурност дали не съм загубил правото на тях и на какво основание и как да ги поискам, за да не се излагам повече със своята неосведоменост. :(

Моля знаещите да помогнат, за което ще им бъда благодарен!  :)

Коментари 2

08.04.2008 trakAtrak

Profile

Много благодаря, Иванова, за отчивчивостта! :)

Не казвате нищо за времето януари - юни 2007, от което съдя, че не е невъзможно взетите часове и през този период да ми бъдат изплатени, както това вече стана за времето от началото на учебната година до момента.

07.04.2008 vasilka ivanova

Profile

Лекторските часове се утвърждават със заповед на директора на училището в началото на учебната година на база утвърден от Началника на инспектората Образец № 1. Същите се нанасят редовно в материалната книга и на база действително отработени и нанесени в материалната книга часове директорът издава заповед ежемесечно за изплащане на тези часове. Материалната книга подлежи на контрол от финансовите органи и няма как да се изплащат часове , които не за отразени в нея.