Децата ще тръгват на училище на шест години!

Публикувана на: 28.03.2008, от Eli_83
Кoментари:31

 Просветното министрество реши децата да тръгват на училище задължително на шест годишна възраст! Законът ще влезе в сила най-вероятно още през 2009 година! "През последните 20 години подрастващите се развиват много бързо и сега изкуствено се задържат" бе казано от МОН, без да се уточни какво по-точно се разбира под "развиват"! Възможно е физически наистина да се развиват по-бързо, но това не е задължително да корелира и с психическото им развитие! Мисля, че темата е доста сериозна, а решението на МОН едва ли се базира на становището на психолози и педагози, работещи с децата в тази възрастова група! Мисля си, че някой пак е преспал, сънувал е нещо и сега иска да го прилага на практика! Или това е начин да се реши проблемът с липсата на достатъчно детски градини /а защо ли те липсват? Какво ли им се е случило?/ и да се "облекчи" бюджета на МОН като се закрият четвъртите групи в детските градини?Huh?

Коментари 31

04.06.2008 radivdani

Profile

  Мисля ,че подготвителната група е задължителна навсякъде. При записването на детето в училище се изисква документ за завършена подготвителна група. Ходенето на детска градина в София май е по-невъзможно поради липса на места. Във всяко училище мисля ,трябва да има сформирана подготвителна група, още повече пък и ако в селото няма детска градина.

04.06.2008 SIMONALI

Profile

Мисля че всеки родител решава дали да си прати детето на шест или седем години на училище, но дали е дотолкова компетентен, че може да реши  не се знае. Бих искала да попитам, ако детето няма удостоверение за завършена подготвителна група, може ли да се приеме по желение на родителя в първи клас. По селата този проблем си остава, защото някои от децата дори не посещават детска градина.

03.06.2008 tanq_boseva

Profile

Здравейте,предлагам децата да започнат училище още докато са в утробата на майките си.Така ще успеят да усвоят целия учебен материал,а щом се родят ще могат да се явят ,подготвени за матурата.YesLeft Hug

07.04.2008 radivdani

Profile

user: elenikolova

Има много неща върху които да се помисли.
 

  Аз мисля ,мисля и.... Вие представяте ли си .... Нека да приемем ,че въпреки нашите петиции и недоволство този законопроект се приеме. Това води до автомотично снижаване на възрастта във всички класове , не само в първи. Учебните програми в момента не са доизкусурени от гледна точка на асимилация на учебно съдържание от учениците, а какво ще стане когато се смъкне възрастта във всички класове???????????? Мислите ли ,че МОН ще промени  учебните програми????????????? Аз това да го видя, няма да го повярвам......
   А и досега не съм чула един адекватен аргумент ,поради който се налага тази гимнастика....Question Mark

07.04.2008 elenikolova

Profile

 е.Имного ме радва това че са подели такава петиция.Нека заедно родители .учители .всички да сме единни и да отстоим това ,децата да тръгват на седем ,а не на 6 години.защо бързаме да ги направим възрастни?Нека да си преживеят безгрижно детството-то е толкова кратко.после цял живот ще са възрастни.Аи как трябва да стане това?Сегашните петгодишни трябва ли да започнат подготвителна група.От втора в подготвителна ли ще станат?Има много неща върху които да се помисли.

03.04.2008 dideva

Profile

 Те все така казват и накрая правят онова, което са намислили.

 

03.04.2008 anilenas

Profile

   Министър Даниел Вълчев коментира, че въпросът за постъпването на децата в първи клас на шест години, не е предрешен. Предстои дебат по него.

   Петицията има своето място и е от значение за финализирането на проблема по най-позитивния за децата начин!Yes

03.04.2008 dideva

Profile

 

Току-що подписах петицията. Надявам се поне този път родители и учители да бъдат единни срещу поредната глупост на МОН.

 

03.04.2008 atlantic

Profile

Аз също! Дано успеем да защитим детството на хлапетата!!!

02.04.2008 toniiv

Profile

Аз също подкрепих петицията. Все пак е нещо, което можем да направим и дано помогне.