Да опазим себе си

Публикувана на: 18.02.2008, от iv_2007
Кoментари:40

От какво бихте се отказали, за да запазите природата чиста по-дълго време? Вярвате ли, че човек е в състояние да предотврати глобалните процеси на замърсяване и унищожаване на заобикалящата го природа? 

Коментари 40

24.02.2012 avatar555

Profile

Аз съм ученик от 5 клас и искам да ви попитам дали в България има естествено газирани минерални извори.

25.11.2009 missis

Profile

user: iv_2007

От какво бихте се отказали, за да запазите природата чиста по-дълго време? Вярвате ли, че човек е в състояние да предотврати глобалните процеси на замърсяване и унищожаване на заобикалящата го природа? 

Че кой друг, ако не човек е замърсил природата! Не зная дали сме в състояние да предотвратим нещо, ако то е станало необратимо. Но имаме ли шанс да спасим нещо, нека го направим. Лично аз бих се отказала от найлоновите торбички и други подобни опаковки, от химикали и други отрови, които ползваме в ежедневието, заблуждавайки се, че си помагаме. Всеки да поддържа района около дома си чист, а да не чака друг да му свърши работата. Важното е, че подобни действия трябва да се правят на световно ниво, а всеки знае какво още касае това. Затова лично аз се съмнявам в успеха на единични еко-прояви, колкото и да са благородни и полезни.

25.11.2009 iv_2007

Profile

 

            Глобалното затопляне ни застига

ТУК можете да прочетете повече. Какъв процент е истина всеки може сам да прецени.Idea

Но по-важно е какво бихте направили, за да промените нещата. Ето един пример:

http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=34722

 

 

15.11.2009 anilenas

Profile

   ДА ЗАЩИТИМ ЗЕМЯТА!Idea

  

   НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЧОВЕКЪТ Е ЕДИНСТВЕНОТО СЪЩЕСТВО С ВТОРА СИГНАЛНА СИСТЕМА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ ИМА ПАМЕТ ПО-СИЛНА ОТ ТАЗИ НА СЛОНОВЕТЕ!Yes

   ДА ЗАЩИТИМ ЗЕМЯТА!IdeaBroken Heart

   ТЯ Е НАШИЯ ЕДИНСТВЕН ДОМ - НА НАС, НА ДЕЦАТА НИ, НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!Gift

   НИЕ ЗАЕДНО СМЕ ЧАСТ ОТ НЕОБЯТНАТА ВСЕЛЕНА, КОЯТО Е ХАРМОНИЯ И САМО ХАРМОНИЯ!!!Gift

   ВСЯКА СТЪПКА СРЕЩУ ПРИРОДАТА СЕ НАКАЗВА!

   ДА ЗАЩИТИМ ЗЕМЯТА!   IdeaBroken HeartTravel

22.04.2009 iv_2007

Profile

Какво направихте в днешния ден на Земята?

В нашето училище имаше нарисувани табла по този повод, презентации за часа на класа и засадени нови пет дръвчета. 

                                                        

 

26.03.2009 iv_2007

Profile

Силата на стихията вода е непредсказуема. Бихме ли могли да предвидим нещо като това видео, за да не ни се наложи да го изживеем.

14.02.2009 iv_2007

Profile

Дали животът се е зародил в океана? Едно е сигурно, че животът ни без вода е немислим. Ако познаваме по-добре дълбините на моретата ще се отнасяме ли по-отговорно към запасите от сладка вода? Никой не може да каже, можем само да се надяваме да бъдем разумни. И все пак имаме възможност   да изучим океана с гугъл.

Geeked

25.01.2009 iv_2007

Profile

Днес попаднах на интересен клип на ученици от Лом, публикуван миналата година в мрежата. Дали на 29.03. ще бъде отбелязан отново часът на Земята? Ето какво ни казват те: http://www.youtube.com/watch?v=rOJUh66VmA0

02.03.2008 iv_2007

Profile

Еутрофикацията е процес на замърсяване, който се наблюдава, когато езеро или поток станат свръхбогати на растителни хранителни вещества; в резултат те обрастват в излишък с водорасли и други водни растения. Растенията умират и се разлагат. Видовото разнообразие и комерсиалният улов на фауната заедно намаляват със засилването на този процес.

Но Черно море има други притегателни сили. На дъното му лежи "гора от кораби", подводници, дори и самолети. Голяма част от тях са забранени за любители, а някои дори са опасни (потъналият кораб "Карол" е натоварен с мини). Около нос Калиакра има подводни скални пещери, за които също се разказват любопитни истории. До сега няма популярно име на подводна пещера, може би защото няма организирани "групови посещения".

http://www.teenproblem.net/school/s/914.html

 

28.02.2008 anilenas

Profile

   Аз пък благодаря и на двете за красотата, до която се докоснах чрез чудесния Ви избор за лека нощ.Wilted FlowerSleep