Таблицата за умножение

Публикувана на: 06.02.2008, от girgina
Кoментари:2

       Моля , да ми подскажете,

 къде мога да прочета за историята на таблицата за умножение.

      Може да не съм попаднала на точното място за въпроси , но съм отскоро в интернет.

 Мирчева

Коментари 2

17.02.2008 iv_2007

Profile

Ето един сайт:

http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=260&WorkID=9321&Level=3 

Естествено този метод на учене не е приложим в днешно време, но дори и в Сингапур показаха, че с по-строги методи при възпитанието на децата образованието може да е на почит. Разбира се, когато то е и държавен приоритет! Yes

13.02.2008 kr_bozhinov

Profile

user: girgina

Моля , да ми подскажете,

 къде мога да прочета за историята на таблицата за умножение.

      Може да не съм попаднала на точното място за въпроси , но съм отскоро в интернет.

 Мирчева

:))))

Привет

Нумерологията е древна наука, която се е развила на базата на многобройните изследвания. Всяко едно от числата, с които боравим всекидневно носят своята езотерична стойност. Лично Питагор /създателя на таблицата за умножение и деление/ е изучавал и преподавал Астрология и Нумерология над 25-години в Древна Гърция

Всяко нещо в този свят има своята конструктивна и разрушителна страна. Така е и с числата. За това, колкото е по-голям кръга на познанието на числата, толкова по-точно се предвижда бъдещето. Числата позволяват по-правилно и по-пълно да разберем закономерностите на нашето развитие. Всяко число вибрира с определена честота, която управлява материята. В различните дни вибрацията на числата е различна.

Както, числата така и имената играят важна роля в живота на хората. Всяко име е създадено от букви, които отговарят на определени числа, а всяка буква е създадена от звуци, които вибрират с определена честота. Имената, както и рождените дати оказват голямо влияние върху нашия живот. Когато на човек не му върви в живота хубаво е да се срещне с професионален нумеролог. Възможно е чрез смяна на името на човек да се промени живота му към по-добро. Смяната на името започва да влияе след година, но основно си остава влиянието на рожденото име. За това, когато се дава име на дете, фирма или нещо друго трябва да внимаваме много или да се консултраме с професионален нумеролог.

Всеки човек от раждането си се променя на всеки 9 години. Първите шест години човек живее и се развива свободно. През седмата година от този девет годишен период, човек получава онова, което е заслужил. Ако, примерно през предходните години е учил, през седмата година ще вземе диплома. През осмата година от този период, човек прави равносметка на целия осемгодишен период. През деветата година, човек се променя не само психически, но дори и физически. Имено през тази девета година, човек започва да се подготвя за новия деветгодишен цикъл. Точно за това се използува нумерологичния хороскоп, който показва кога е подходящото време за дадено начинание.
И по тези неща е мислил Питагор Smile ,    Лек доходен и на вас ден