родител пита: изработка на проект от ученик

Публикувана на: 02.02.2008, от manja
Кoментари:2

имам дете - ученичка, на която е възложено за 1-ви път в класа да изготви проект по дадена тема напр. за спортен магазин и толкоз. до сега не са правили такова нещо. не е ли редно първо учителката да покаже как се изготвя изобщо проект и тогава да възлага. когато аз бях ученичка имаше възлагане на задачи ОТ СОРТА: изготвяне на доклади, реферати, направа на табла и др. такива неща ? а сега всички говорят само за проекти... и тъй като детето е мн.стеснително а и вече е притеснено имам молба към компетентната аудитория дайте повече подробности от ваша гл.точка... как да го проумеем КАТО КАКВО Е ТОВА? КАСАЕ СЕ ЗА 8МИ КЛАС СЧЕТОВОДСТВО ...

Коментари 2

22.02.2008 iv_2007

Profile

Със сигурност трябва да бъде по-конкретно формулирана темата - например годишен баланс или нещо друго. Тогава винаги може да се подходи към нея. Обикновено проектът представя начини за постигане на някаква цел, кои ще са участниците, за кого (групи от хора към които е ориентирана дейността) ще са ползите от свършената дейност и всяка друга собствена идея е много ценна.

Smile

02.02.2008 Anikolova

Profile

Преди да се даде проект като задача на учениците, би трябвало да се обясни, в какво се състои той: Откъде би могла да се събере информацията, какъв е обемът на очаквания продукт, какви варианти за продукт съществуват - плакат, реферат, компютърна презентация или нещо друго; дали ученикът трябва да се придържа към определена структура и т.н. Не е редно да се подхожда към проекти, без учениците да са запознати с принципа на този тип работа и с детйлите на конкретния проект. Нека детето да поиска консултация с учителя и да помоли за повече разяснения, това е нормалния подход в случая. Никой в този форум не може да даде конкретни насоки, защото не се знае дали те отговарят на очакванията на преподавателя. По принцип проектната работа предполага творчески подход от страна на ученика / и на учителя/ и би трябвало да дава повече възможнжсти за изява, отколкото разказването на урока например или решаване на отделна задача. Успех!