Аман от всички тия глупости на министерството! На 26г. съм и работя вече 4 години в сиситемата на образованието. Разочарована съм от всички тези глупости. В тая система няма никаква мотивация за работа, особено за по-младите. Имам бакалавърска степен по педагогика и магистърска по приложна социална психология. Това, че нямам кой знае какъв стаж, значи ли че съм некомпетентна? Има ли смъсъл да дам сумати пари от собствения си джоб, за да получа ПКС? С 360 лева чисто на месец кое по-напред да направя -да мисля как да си създам семейство с тях или да ги вложа в професионалносто си развитие с добавка от 50 лв на месец заради някакво си ПКС? Писна ми от глупостите на това министерство! искаш да правиш проект и да го разработиш-директора не иска да дава пари за обучението ти в това- пак трябва да си ги даваш от джоба, искаш да направиш урок на базата на ИТ комуникациите- не ти дават компютри затова. Едно не ми стана ясно от цялата дандания със старшите учители- работил 10г колегата- заслужил си е парите, ама това значи ли че е по-компетентен от мен по отношение на планирането, разработката и провеждането на един урок??? Когато завършвах бакалавърската си степен в Пловдивския университет през 2005г. моите преподаватели, които безкрайно уважавам ми казаха " ДА СИ УЧИТЕЛ Е ЕДНО, ДА СИ ПЕДАГОГ-Е ПРИЗВАНИЕ" Това е моето мнение по тези въпроси и не искам да го налагам- знам, че доста от вас може да не се съгласят с мен, но това е тяхно право. Истината е,че всички се стремим към едно и то е да дадем едно добро образование на своите възпитаници :)