Модул „Кариерно развитие на учителите”

Последно мнение 12-08-2009 19:21 от margaritaivanova. 205 отговори.
Страница 3 от 14 (206 обекта) < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > ... Последна »
Сортиране на постовете: Предишна тема Следваща тема
  • 11-02-2009 22:44 в отговор на

• kavrakova
    • Няма ранг
    • Регистриран на 05-09-2008
    • Мнения 1
    • Точки 20

За: Модул „Кариерно развитие на учителите”

Здравейте, полувисшето ви образование е 1 степен на висшето, т.е. "специалист", за бакалавър е нужно още 3-4 години да се учи в някой от университетите и т.н. зависи кога сте завършили. Мисля, че вече полувисше отпадна като терминология в степените на завършено учебно заведение след средното. Вижте наредбите, законите... за висше образование (МОМН)

• Точки: 20
  • 11-02-2009 23:12 в отговор на

• minkova
    • Топ 150 за потребители
    • Регистриран на 11-23-2008
    • Мнения 30
    • Точки 380

Колежке,малко уточнение:моля,правете разлика между бакалавър и професионален бакалавър.Бакалавърска степен се получава срещу 4

margaritaivanova:

Полувишистите са бакалаври.Няма да ви уволнят ,защото 38000 са бакалаври.

годишно редовно или 5 годишно задочно обучение във ВУЗ,докато степента "професионален бакалавър"се придобива след 3годишно обучение в колеж/полувисше учебно заведение/.
    • Точки: 5
  • 11-02-2009 23:16 в отговор на

• minkova
    • Топ 150 за потребители
    • Регистриран на 11-23-2008
    • Мнения 30
    • Точки 380

rossitza:
    Точно така е-полувисшистите са професионални бакалаври.Но кажете ми колеги,вярно ли е ,че цялата работа е само за 3 месеца-до края на тази година.

Да,но програмата продължава и през 2010 г.

• 11-02-2009 23:16 в отговор на

• manoleva_
    • Няма ранг
      Жена
    • Регистриран на 06-15-2009
    • Мнения 3
    • Точки 175

Полувисшето образование вече е професионален бакалавър. Аз, както писах по-горе, съм бакалавър, завършила през 2002 г., с 35 г. стаж.  Направих справка; преди и след Закона за висшето образование, сме учили с еднакъв хорариум, но абсолютно дискриминационно на завършилите преди Закона, на дипломите им пише"Учител с висше образование" (респ. "магистър" ......с  широко отворени врати), а на нашите- "бакалавър" (т.е ...."до тук!")

• Точки: 35
  • 11-03-2009 15:16 в отговор на

• Mitiq
    • Топ 500 за потребители
    • Регистриран на 09-15-2008
    • Мнения 6
    • Точки 150

Днес във държавен в-к е поместена наредбата , но никъде не пише че за старши учител ще се провежда конкурс .Някой обърна ли внимание на това?

• 11-03-2009 16:20 в отговор на

• manoleva_
    • Няма ранг
      Жена
    • Регистриран на 06-15-2009
    • Мнения 3
    • Точки 175

За старши учител е ясно, че няма конкурс. Въпросът беше за ГЛАВЕН учител!!!

• 11-03-2009 16:55 в отговор на

• klemomama
    • Топ 500 за потребители
    • Регистриран на 11-03-2009
    • Мнения 10
    • Точки 200

Колеги днес в министерството НИ събират всички шефове на РИО - тата, за да им обяснят, че професионален бакалавар се равнява на бакалавар- така както е записано в закона, като заварено положение и както в еъв всички останали сфери. Завършилите ПИС ( полувисш институт по съобщенията )ги признават за инжинери(макар и пр.бакалаври) и същите заемат места дори като главни инженери.

Само в образованието е тази лудница. Професионалният бакалавар няма амбицията да измества колегите си от гимназиалната степен, а само да получава полагащото му се възнаграждение и място в ерархията.

• 11-03-2009 17:01 в отговор на

• Mitiq
    • Топ 500 за потребители
    • Регистриран на 09-15-2008
    • Мнения 6
    • Точки 150

Длъжностите „старши – учител” и „учител- методик” ще се заемат въз основа на конкурс, проведен при условията и по реда на Кодекса на труда.
  • 11-03-2009 17:45 в отговор на

Как някои неразбраха, а пишат.Конкурса е от 2010 и е за главен учител и методик.За старши учител се изисква само 10г.учителски стаж.Стига вече по тази тема защото стана банална,а и всеки се пише за компетентен.Има постановление побликувано в ДВ

• 11-03-2009 18:21 в отговор на

• Sweety27
    • Няма ранг
    • Регистриран на 03-31-2008
    • Мнения 2
    • Точки 70

Аман от всички тия глупости на министерството! На 26г. съм и работя вече 4 години в сиситемата на образованието. Разочарована съм от всички тези глупости. В тая система няма никаква мотивация за работа, особено за по-младите. Имам бакалавърска степен по педагогика и магистърска по приложна социална психология. Това, че нямам кой знае какъв стаж, значи ли че съм некомпетентна? Има ли смъсъл да дам сумати пари от собствения си джоб, за да получа ПКС? С 360 лева чисто на месец кое по-напред да направя -да мисля как да си създам семейство с тях или да ги вложа в професионалносто си развитие с добавка от 50 лв на месец заради някакво си ПКС? Писна ми от глупостите на това министерство! искаш да правиш проект и да го разработиш-директора не иска да дава пари за обучението ти в това- пак трябва да си ги даваш от джоба, искаш да направиш урок на базата на ИТ комуникациите- не ти дават компютри затова. Едно не ми стана ясно от цялата дандания със старшите учители- работил 10г колегата- заслужил си е парите, ама това значи ли че е по-компетентен от мен по отношение на планирането, разработката и провеждането на един урок??? Когато завършвах бакалавърската си степен в Пловдивския университет през 2005г. моите преподаватели, които безкрайно уважавам ми казаха " ДА СИ УЧИТЕЛ Е ЕДНО, ДА СИ ПЕДАГОГ-Е ПРИЗВАНИЕ" Това е моето мнение по тези въпроси и не искам да го налагам- знам, че доста от вас може да не се съгласят с мен, но това е тяхно право. Истината е,че всички се стремим към едно и то е да дадем едно добро образование на своите възпитаници :)       

• Точки: 50
  • 11-03-2009 18:26 в отговор на

• kr_bozhinov
    • Топ 10 за потребители
      Мъж
    • Регистриран на 09-12-2007
    • Мнения 833
    • Точки 31 260

Такаааа

Я аз да задам един глупав въпрос: какво става с плащането, когато свърши срока на програмата???

Явно всичко ще тежи на бюджетите на училищата :)

В "най-добрия" случай явно сумите ще се приспаднат от бъдещи "увеличения" на заплатата.....

Просто си фантазирам :)

Да бъдем живи и здрави!

Всичко друго е суета :)

Лека вечер

Истината е някъде там.....
    http://kr_bozhinov.teacher.bg
    http://www.pmgzlatarov.org

• 11-03-2009 18:47 в отговор на

• radivdani
    • Топ 10 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 01-07-2008
    • Мнения 955
    • Точки 19 185

Прав и проницателен ,както винаги, г-н Божинов!

kr_bozhinov:

Да бъдем живи и здрави!

Yes

САМО СРЕД ДРУГИ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ СЕБЕ СИ
  • 11-03-2009 21:10 в отговор на

• ksi2471
    • Топ 50 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-03-2007
    • Мнения 143
    • Точки 2 505

Цялата тази истерия около кариерното развитие започна да ми прилича на много шум за нищо. Ако не се продължи програмата след обявения срок отново ние ще сме потърпевши. Напълно съм съгласна с bozinov.

kr_bozhinov:

Такаааа

Я аз да задам един глупав въпрос: какво става с плащането, когато свърши срока на програмата???

Явно всичко ще тежи на бюджетите на училищата :)

В "най-добрия" случай явно сумите ще се приспаднат от бъдещи "увеличения" на заплатата.....

Просто си фантазирам :)

Да бъдем живи и здрави!

Лека вечер

• 11-03-2009 22:13 в отговор на

• vanniiaa
    • Няма ранг
    • Регистриран на 11-03-2009
    • Мнения 2
    • Точки 25

Аз също завърших висшето си образование през 1997г. и мен ме приравняват на,,бакалавър" нищо,че сме учили по една и съща програма със завършилите през 1996г.,,магистри".Няма никаква логика в това....аз ползвах техни лекции,държала съм същите изпити,а сега съм дискриминирана....Ами не е честно!

• 11-04-2009 1:06 в отговор на

• hris_hristova
    • Топ 500 за потребители
    • Регистриран на 03-27-2008
    • Мнения 10
    • Точки 170

Здравейте колеги, аз пък съм възмутена защо учителите които са назначени на длъжност Ръководител компютърен кабинет и са със стаж над 10 години и придобито ПКС да не могат да участват в кариерното развитие. Кажете си мнението по въпроса.

Страница 3 от 14 (206 обекта) < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > ... Последна »
www.teacher.bg 2007 - 2008