решават ли се младите да работят в детска градина?

Последно мнение 02-27-2010 7:35 от dsg. 25 отговори.
Страница 1 от 2 (26 обекта) 1 2 Следваща >
Сортиране на постовете: Предишна тема Следваща тема
  • 11-28-2007 15:30

• mili
    • Топ 100 за потребители
    • Регистриран на 11-28-2007
    • Мнения 37
    • Точки 860

решават ли се младите да работят в детска градина?

Скъпи колежки, защо младите студенти-педагози не влизат в детски градини? Ще отговорите - заплата! Да, това е ясно, но...ние ли сме виновни? Ако продължава така, до 7,8 год, няма да има детски учителки. От 1 месец, се търси учителка, владееща немски език - млади студентки обясняват, че е по-престижно да станат стюардеси...!

учителка по призвание и убеждение
    Категоризирано под следните тагове:
    • Точки: 95
  • 12-03-2007 8:11 в отговор на

• kr_bozhinov
    • Топ 10 за потребители
      Мъж
    • Регистриран на 09-12-2007
    • Мнения 833
    • Точки 31 245

За: решават ли се младите да работят в детска градина?

Мисля, че въпросът Ви е риторичен :(

Изводите Ви са правилни.

Опитахме се да променим нещо но уви.....

Изводът е ясен, като сме идеалисти да сме такива докрая :(

Макар някои идеалисти да се уредиха материално а материалистите идеално :)

Учители сме, защото считаме тази професия за наше призвание-не е ли така?

Лек, доходен и на вас ден

Истината е някъде там.....
    http://kr_bozhinov.teacher.bg
    http://www.pmgzlatarov.org

• Точки: 5
  • 12-11-2007 20:12 в отговор на

• ksi2471
    • Топ 50 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-03-2007
    • Мнения 143
    • Точки 2 505

Не съм съгласна, че младите не искат да работят в детската градина.Проблема е в това, че ако са заместници то често им се прекъсва договора, което не е добре предвид това, че трябва да внасят осигуровки. От друга сттрана  директорите на детските градини са притиснати от общините да вземат по-малко заместници и по този начин ни натоварват да поемаме смяната на колежката или да ни разпокъсват времето, което не е много правилно, защото  естеството на работа в детската градина е още по-натоварващо от това в училище. Ако колегите в училище могат поне за 10 минути да излязат от учебната стая, то ние, които сме в детската градина сме плътно с децата. В детската градина трябва да има заместници. Друг проблем също така е, че много директори предпочитат да вземат за заместници пенсионирани колеги, което не е правилно предвид това, че има млади хора. Мисля, че те нарочно ни казват, че няма млади кандидати, за да се оправдаят пред нас, че са назначили пенсионер.
    • Точки: 20
  • 01-03-2008 21:20 в отговор на

• Desislava505
    • Топ 500 за потребители
    • Регистриран на 12-29-2007
    • Мнения 6
    • Точки 70

Не сте виновни вие, че много млади хора предпочитат да се реализират другаде.  Заплащането е малко, отговорността голяма, мотивация- никаква, а да не говорим какво е отношението на колегите с опит към по младите.

Категоризирано под следните тагове:
  • 01-04-2008 15:47 в отговор на

• crocsi
    • Топ 10 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-06-2007
    • Мнения 728
    • Точки 11 605

Confused Въпросът за педагог с език в детска градина е сложен . Млади филолози (немски,английски) по заместване не идват и в училищата Tongue Tied.

Отговорът е: мотивацията ! Влиза младеже Х  в СУ ,за да учи немска филология и си представя бъдещето като ....., ами  налага му се / й се  да работя като учител в детска градина и то по заместване за неопределено време; учи за детска учителка и с радост отива на работно място, което му се предлага Wilted Flower.

Традициите са си ,това което бяха :)

“Не говори колко знаеш,но знай винаги какво говориш.”
    Категоризирано под следните тагове: ,
  • 01-10-2008 0:02 в отговор на

• NikiMar
    • Топ 500 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 01-09-2008
    • Мнения 9
    • Точки 135

Смея да не се съглася с Вас, колега! Работя в голяма ДГ,където почти  постоянно имаме  нужда от заместници и мога да Ви кажа, че млади хора просто НЕ идват да работят...уви....

• 01-10-2008 10:29 в отговор на

• mili
    • Топ 100 за потребители
    • Регистриран на 11-28-2007
    • Мнения 37
    • Точки 860

За заместване се назначават пенсионерки, просто защото се реализират прословутите "икономии". През септември бях в "компанията " на директорки. Моя позната от провинцията си търсеше работа.В момента, в който продумах заветната дума .....учителка, директорките щяха да се....кой да я вземе. Друг факт: от миналата година обикаляме и сме залепили обяви във ФНПП, че търсим детска учителка. Резултат-никакъв. Момичетата с чужд език работят като секретарки и стюардеси, а най-честият отговор е "оооо, аз това няма да го работя"! За съжаление нашата професияу е непрестижна за младите.То е нужно и време, за да я обикнеш.

учителка по призвание и убеждение
  • 01-10-2008 15:12 в отговор на

• didichka2004
    • Няма ранг
    • Регистриран на 01-10-2008
    • Мнения 2
    • Точки 55

Я кажете къде се бият за учители? Аз също си търся работа като учител! Омъжих се във Варна, сега съм по майчинство, но няма да се върна на старата си работа по простата причина, че е в гр. Петрич, като педагогически съветник! Може ли някой да ми отговори, със завършено висше образование- магистър педагог, мога ли да работя като учител в детска градина или в предучилищно и начално училищно образование?

• Точки: 35
  • 01-10-2008 19:15 в отговор на

• pepinia
    • Топ 25 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-04-2007
    • Мнения 179
    • Точки 4 205

ИНСТРУКЦИЯ № 2 ОТ 29.07.1994 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА "УЧИТЕЛ" ИЛИ "ВЪЗПИТАТЕЛ" СЪОБРАЗНО ПРИДОБИТОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И ПРАВОСПОСОБНОСТ-http://www.rio-pleven.com/instruktion%202.html

Нищо не е вярно или невярно, всичко зависи от цвета на стъклото, през което гледате.

• 01-11-2008 8:05 в отговор на

• crocsi
    • Топ 10 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-06-2007
    • Мнения 728
    • Точки 11 605

Music Най-добре е да отидете в инспектората по образованието и да проведете разговор със съответният инспектор. Можете да зададете всички въпроси и да  проверите къде и какви свободни места има.Във всеки район има отдел по образованието , в които също има специалисти занимаващи се с детските градини .

“Не говори колко знаеш,но знай винаги какво говориш.”
  • 01-11-2008 14:50 в отговор на

• didichka2004
    • Няма ранг
    • Регистриран на 01-10-2008
    • Мнения 2
    • Точки 55

Много Ви благодаря, ще отида и ще попитам как стоят нещата!

А според вас, цитирам от ИНСТРУКЦИЯ № 2 ОТ 29.07.1994 Г.

Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 81 от 2003 г.) (1) Длъжността "учител" в детска градина се заема от лица, които са придобили висше образование на образователно-квалификационна степен "магистър", "бакалавър" или "специалист" по:

1. специалност от професионално направление "педагогика" с присъдена професионална квалификация "педагог" и/или "детски учител", "детски и начален учител";

Сперед Вас това което пише: педагог и/или детски учител, означава ли, че може само педагог и като допълнение да се явява детския учител, и че имам шанс да си намеря работа като такъв?! 

• 01-11-2008 16:09 в отговор на

• pepinia
    • Топ 25 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-04-2007
    • Мнения 179
    • Точки 4 205

didichka2004:
    Сперед Вас това което пише: педагог и/или детски учител, означава ли, че може само педагог и като допълнение да се явява детския учител, и че имам шанс да си намеря работа като такъв?! 

SmileИзбягвам да коментирам нормативни документи. Вие сте педагог и имате право да практикувате като такъв. Всичко останало зависи от предлаганите работни места, кандидатите за работа и не на последно място желанието на директора. Наистина, най-добре е да се консултирате с инспекторите в РИО - те най-точно ще отговорят на въпросите Ви, съобразявайки се с Вашето образование и професионална квалификация. Желая Ви успех!Yes

Нищо не е вярно или невярно, всичко зависи от цвета на стъклото, през което гледате.

• 09-02-2008 20:12 в отговор на

• Katq1984
    • Няма ранг
    • Регистриран на 07-13-2008
    • Мнения 1
    • Точки 5

Влез в сайта на РИО Варна . Там има обявени свободни места за учители в детските градини и училища. За тази учебна година -2008-2009 явно много учители няма да достигнат просто защото се отказват да работят по специалността. УСПЕХ!  

• 09-13-2008 9:44 в отговор на

• juliqna
    • Няма ранг
    • Регистриран на 06-30-2008
    • Мнения 2
    • Точки 25

• 09-13-2008 10:02 в отговор на

• juliqna
    • Няма ранг
    • Регистриран на 06-30-2008
    • Мнения 2
    • Точки 25

Здравейте,искам да споделя с вас мнението си за младите учители,които не влизат по детските градини,като дам пример със себе си.Аз съм именно такава млада учителка,която наистина иска да работи с деца,но за съжаление нямам достатъчно връзки.Успявам единствено да замествам по детските градини,но нищо друго.В момента отпуснаха 3 свободни места и аз наистина се зарадвах,че най-накрая може и аз да имам шанс,но за съжаление на първото място просто преместиха 1 учителка от 1 градина в друга,на второто място взеха полувишистка,а за третото всички вече знаят кой ще е.Аз си харесвам професията,но за съжаление ще трябва да си търся друга работа.

Страница 1 от 2 (26 обекта) 1 2 Следваща >
www.teacher.bg 2007 - 2008