Брой на деца в група

Последно мнение 09-16-2009 9:55 от dida06. 48 отговори.
Страница 4 от 4 (49 обекта) < Предишна 1 2 3 4
Сортиране на постовете: Предишна тема Следваща тема
  • 02-08-2008 5:12 в отговор на

• margaritab
    • Топ 200 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 09-23-2007
    • Мнения 20
    • Точки 320

За: Брой на деца в група

За категоризацията съм съгласна.Група се открива при налична база.Но наблъскани като животни деца...при положение,че пряката атговорност я носи учителя?Количество за сметка на качеството.Май затворниците ще разполагат с повече обитаема площ от децата.

• Точки: 20
  • 09-13-2009 20:14 в отговор на

• GGT
    • Няма ранг
      Жена
    • Регистриран на 08-26-2009
    • Мнения 4
    • Точки 45

Темата е стара, но все така актуална...Синдикатите си измиват ръцете с това, че има законови норми за броя деца в групите - от 12 до 22 и няма за какво да воюват.Беше ми отговорено, че сами сме си виновни щом се съгласяваме да работим с толкова деца и не си търсим правата!Не зная как да ги търся тези права.Искам да попитам: инспекцията по труда може ли да вземе отношение, при положение,че това си е чиста проба експлоатация - никой от нас не получава по заплата и половина?Нали от норматива следва и заплащането?Четох и за нови изисквания от страна на Европейския съюз за 4 кв.м. площ на дете.Не можем ли сега да се обърнем към новия министър и да апелираме в новия закон да има механизми регулиращи злоупотребата с нашето здраве, а също и с това на децата? 

• 09-13-2009 22:24 в отговор на

• rossitza
    • Топ 500 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-24-2007
    • Мнения 7
    • Точки 105

За нас кой ли мисли...?Нека поне помислят за децата,че нямат място къде да се разминат вече в тия занимални,толкова са претъпкани.После - защо били агресивни?!!Ами борят се за място,където да играят,за играчка,да не говорим за вниманието на учителката,която не може да огрее навсякъде.Както и да го погледнеш,работата е много лоша. Идеята да се обърнем към министъра ми харесва.Аз отначало си мислех за омбудсмана,но там става със жалби и писма...Писах запитване до пресцентъра на МОН преди 2-3 месеца,но не ми отговориха конкретно,да съм се обадела на някакъв телефон.После започна лятото,смениха правителството и сега какво да правим,колеги,кажете?! Дайте да измислим нещо заедно и ако трябва да затрупаме МОМН с писма от всички краища на страната.Чакам предложения.Между другото желая Ви успешна нова учебна година!
  • 09-16-2009 9:55 в отговор на

• dida06
    • Няма ранг
    • Регистриран на 03-22-2009
    • Мнения 4
    • Точки 50

Градината в която работя е на собствена сметка от 1.01.2009г.Работим със по 22-23деца в група,което за нас е съвсем нормален брой деца,но се оказва че парите за заплати не стигат и за да оцелеем до края на годината трябва да излизаме всеки месец по 2 дена в неплатен отпуск.Какъв е извода-за да имаме заплати,трябва наистина занималните да са претъпкани с деца!

• Точки: 5
Страница 4 от 4 (49 обекта) < Предишна 1 2 3 4
www.teacher.bg 2007 - 2008