Създаване на уеб страница

Последно мнение 01-04-2010 11:32 от teodora. 5 отговори.
Страница 1 от 1 (6 обекта)
Сортиране на постовете: Предишна тема Следваща тема
  • 10-23-2009 22:27

• gerimen
    • Няма ранг
      Жена
    • Регистриран на 02-04-2009
    • Мнения 3
    • Точки 105

Създаване на уеб страница

Училището спечели проект за сформиране на клубове и единия от тях е журналистика. При нас уеб дизайн не се учи, решила съм с децата от моя клуб да създадем страница, но се двоумя заради лиценза какво да им дам.

Става въпрос за 40 часа, най-удобно ми е с wysiwyg web builder, но нямам лиценз, замислям се за Joomla, не изключвам и HTML.

Вие какво ще ме посъветвате?  

Гери
    • Точки: 50
  • 10-24-2009 10:25 в отговор на

• valyat
    • Топ 200 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 12-10-2007
    • Мнения 18
    • Точки 285

За: Създаване на уеб страница

Има много програми, които са безплатни или с отворен код. Преди една година и аз бях изправена пред въпроса каква програма да използвам за да създам сайта на гимназията (http://www.gpche-pl.com) , който направих с програмата FRONT PAGE. Оказа се, че има версии на Office XP с FRONT PAGE вместо с MS Publisher. Другата програма, която открих в Интернет като freeware е Macromedia_Dreamweaver. Но ако сте решили да правите сайт само с HTML ще Ви е доста трудно, докато с FRONT PAGE не е необходимо да знаете в детайли HTML, а само основните команди от езика. Интерфейса на програмата е почти същият като в MS WORD  децата по-лесно ще я усвоят и по-лесно ще поддържате сайта. Самата програма генерира HTML код за всеки елемент избран от Вас. Надявам се да съм била полезна. 

• Точки: 5
  • 01-02-2010 17:34 в отговор на

• m17ak
    • Няма ранг
    • Регистриран на 12-15-2007
    • Мнения 1
    • Точки 5

Дълго се учих на  web page maker препоръчвам ти я :) А dreamweaver е за доста напреднали и изисква повече познания по html

• 01-02-2010 18:29 в отговор на

• lussi
    • Топ 100 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 10-12-2007
    • Мнения 41
    • Точки 745

Здравейте, Гери! Ако училището Ви има 100 лв. за единичен лиценз си купете webSiteX5. На български е и е лесна и интуитивна. Ето моя сайт, създаден с нея: www.parvo-gd.org . А безплатно пък можете да си направите сайт и със Small Business. Ако влезете в сайта, който Ви посочих ще видите и линкове към сайтове, направени със Small Business от мен и от мои ученици.

• Точки: 20
  • 01-04-2010 10:52 в отговор на

• ilian_kavalov
    • Топ 150 за потребители
    • Регистриран на 04-10-2008
    • Мнения 27
    • Точки 490

Вие колега Джумла знаете ли какво е?

Какви са тези съвети за  webSiteX

• Точки: 20
  • 01-04-2010 11:32 в отговор на

• teodora
    • Топ 50 за потребители
      Жена
    • Регистриран на 09-15-2007
    • Мнения 116
    • Точки 99 960

Здравейте,

имайте в предвид, че Microsoft Front Page не се поддържа от 2008 година. Заменена е от програмата Microsoft Expression Web Designer. Освен това чрез програмата DreamSpark.com на Майкрософт всички ученици и учители могат да я използват на домашните си компютри. www.DreamSpark.com е отворена за всички училища, които са членове на програчата Live@Edu. Също така всички учители, членове на Мрежата на учителите - новатори www.teacher.bg могат да си изтеглят лицензираните версии, като влезнат със своето LiveID (е-мейл) в сайта (name@teacher.bg )

друга безплатна програма е microsoft office live small business http://www.officelive.com/ (от частта Create website) - отново можете да влезнете с вашето LiveID от teacher.bg. Тази програма е удобна, тъй като работи в онлайн режим - т.е. всичко, което правите можете да виждате веднага и в интернет.

помагало как се прави сайт в microsoft office live small business има в групата Информационни технологии в 8 клас .

Моят съвет - въздържайте се да правите сайтове на FRONT PAGE - програмата генерира код, който вече не се разчита от съвременните интернет браузъри.

"Ако мислите, че образованието е скъпо удоволствие, изчислете колко ще ви струва неграмотността."
    Дерек Бок, ректор на Харвардския университет
Страница 1 от 1 (6 обекта)
www.teacher.bg 2007 - 2008