Добави коментар
Кoментари:0
Новина

На чужд гръб и 100 кг раница е малко…

Публикувана на: 04.12.2017

При положение, че това е възрастта на ученици между пети и седми клас, когато организмът и костната система израстват, лесно се получават гръбначни изкривявания. Още

Мизерия в училище: В Градежница има само външна тоалетна

Публикувана на: 19.02.2018
В училище „Васил Априлов” дограмата е стара, мазилката е изпочупена, има и проблеми с покрива. Няма вътрешна тоалетна, а само външна.

Двама мъже посветили живота си да връщат ромчета в клас

Публикувана на: 19.02.2018
Стефан и Сергей от Павликени, които също са от ромски произход, от няколко години са се отдали на работата с деца и това да помагат на семействата им.

Курс по компютърно моделиране за трети клас с Майнкрафт

Публикувана на: 19.02.2018
Очаквайте нашият курс на тема „Компютърно моделиране с Майнкрафт“ на 24-ти и 25-ти февруари. Присъствените занятия се провеждат в лабораторията "Öблачни технологии" на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, намираща се в сградата на Стопански факултет бл. 3 зала 317. Лектор ще бъде доц. Тодор Ялъмов.

МОН алармира: 40% от учителите са пред пенсия

Публикувана на: 19.02.2018
Деница Сачева препоръча учителската професия да се рекламира сред учениците, които сега са на 15-16 години.

Янка Такева предлага въвеждане на антистрес програми за учители

Публикувана на: 19.02.2018
Идеята за антистрес програма е на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева и ще бъде реализирана като дългосрочна мярка, потвърди зам.-министърът на образованието Деница Сачева.

Защо идеята за камерите първоначално заблуждава, че е добра?

Публикувана на: 19.02.2018
Практиката от училищата, където отдавна се поставят камери, показва, че те не елиминират агресията, но пък се отразяват на психиката и поведението на учениците в други посоки.

Асоциация „Родители“: НЕ на камерите в класните стаи! ДА на промяната в училищната среда!

Публикувана на: 19.02.2018
Ясно заявяваме своята позиция, че чрез поставянето на камери в класните стаи и помещенията на детските градини проблемът с насилието над деца вместо да бъде решен, ще бъде задълбочен.