Добави коментар
Кoментари:1
Новина

За честта на един директор

Публикувана на: 12.01.2017

Един директор на училище беше „сготвен”, както се изразиха представители на някои медии. Негови голи снимки бяха качени на сайта на училището, където е директор и малко след това бяха свалени. Това обаче даде възможност снимките му да станат свръхпублични. Поради това, директорът подаде оставка като съветник на министъра на образованието в оставка, твърди се, че е подал оставка и като директор на училището. Още

Преминаването към една смяна в училище може да отнеме 10 години

Публикувана на: 19.01.2018
Най-много нови учебни сгради трябва да се построят в София, Варна, Пловдив и Бургас. Едно ново училище обаче ще струва между 6 и 8 милиона лева.

По 50 часа военно обучение в IX и X клас от септември

Публикувана на: 19.01.2018
Задължителното военно обучение в гимназия и въвеждането на доброволна казарма са записани в управленската програма на правителството.

Безплатни видео уроци по биология и медицина стават достъпни за българските деца

Публикувана на: 19.01.2018
Над 500 видео урока по биология и здраве и медицина от световната интернет платформа за безплатно обучение Кан Академия бяха преведени на български език в рамките на няколко месеца.

Ученически конкурс цели да припомни творчеството на Георги Марков

Публикувана на: 19.01.2018
Актуалното творчество на Георги Марков е напомняне, че този автор трябва да бъде включен в задължителната учебна програма по литература, история и гражданско образование.

Нови скандални разкрития за приема в столични ясли и градини

Публикувана на: 19.01.2018
Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система започва да следи случая.

Новите учебни програми за 10 клас предизвикаха спорове

Публикувана на: 18.01.2018
По новия закон някои от учениците могат да напуснат училище след 10 клас и затова целият материал от 11 и 12 клас слиза в долните класове.

Грипна ваканция обявиха и в Пазарджик

Публикувана на: 18.01.2018
Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Красимир Кулински отново предупреди, че самолечението е опасно.