Добави коментар
Кoментари:0
Новина

Психотестове за учителите, родителите и учениците…!?

Публикувана на: 03.01.2017

Не ме плаши посещението при психиатър. Не ме плаши психотестът. Неприятно ми е, че по презумпция ме приемат за заплаха за децата”, споделя във фейсбук преподавател, който коментира въвеждането на психотестове за учителите. По думите му, по този начин и по презумпция, до доказване на противното, всички учители се приемат за психично неуравновесени и заплашващи живота и здравето на учениците, което е дискриминация по професионален признак, смята учителят. Още

Синдикалист: Да се преосмисли нуждата от матурите след 4 клас

Публикувана на: 22.06.2018
В студиото на сутрешния блок на ТВ Европа председателят на синдиката, Юлиян Петров, обясни, че основният проблем при националното външно оценяване е за какво се използва тази оценка в последствие.

Спряха интернета в Алжир заради училищните матури

Публикувана на: 22.06.2018
Достъпът до социалната мрежа Facebook пък изобщо ще бъде блокиран в цялата страна през целия изпитен период, за да се ограничи комуникацията между учениците

Шампион на матурите в Пловдив ще учи в Англия

Публикувана на: 22.06.2018
Зрелостничката Даяна Михайлова от Карлово е абсолютният шампион на матурите в Пловдив и региона.

920 лв. става стартовата учителска заплата от 2019-а

Публикувана на: 22.06.2018
В момента минималната заплата, с която започва работа един учител, е 760 лв. От 1 януари 2019 г. се очаква тя да стане 920 лв.

Дадоха на прокуратурата строителя на варненско училище

Публикувана на: 22.06.2018
В края на 2017 г. със заповед на кмета училището бе затворено, поради множество подадени сигнали от директора за сериозни проблеми със сградата.

Хаос с кодове на паралелки след 7. клас в Пловдив

Публикувана на: 22.06.2018
Родители на седмокласници масово не смеят да подадат документи онлайн, защото при грешка електронната система не позволява изтегляне на заявлението и подаване на ново или корекция.

Държавата обяви списък със защитени специалности

Публикувана на: 21.06.2018
Министрите одобриха и критериите за определянето на тези специалности, както и условията и реда, по който паралелките, подготвящи такива кадри, да получават допълнително финансиране.