Добави коментар
Кoментари:0
Новина

Психотестове за учителите, родителите и учениците…!?

Публикувана на: 03.01.2017

Не ме плаши посещението при психиатър. Не ме плаши психотестът. Неприятно ми е, че по презумпция ме приемат за заплаха за децата”, споделя във фейсбук преподавател, който коментира въвеждането на психотестове за учителите. По думите му, по този начин и по презумпция, до доказване на противното, всички учители се приемат за психично неуравновесени и заплашващи живота и здравето на учениците, което е дискриминация по професионален признак, смята учителят. Още

Преминаването към една смяна в училище може да отнеме 10 години

Публикувана на: 19.01.2018
Най-много нови учебни сгради трябва да се построят в София, Варна, Пловдив и Бургас. Едно ново училище обаче ще струва между 6 и 8 милиона лева.

По 50 часа военно обучение в IX и X клас от септември

Публикувана на: 19.01.2018
Задължителното военно обучение в гимназия и въвеждането на доброволна казарма са записани в управленската програма на правителството.

Безплатни видео уроци по биология и медицина стават достъпни за българските деца

Публикувана на: 19.01.2018
Над 500 видео урока по биология и здраве и медицина от световната интернет платформа за безплатно обучение Кан Академия бяха преведени на български език в рамките на няколко месеца.

Ученически конкурс цели да припомни творчеството на Георги Марков

Публикувана на: 19.01.2018
Актуалното творчество на Георги Марков е напомняне, че този автор трябва да бъде включен в задължителната учебна програма по литература, история и гражданско образование.

Нови скандални разкрития за приема в столични ясли и градини

Публикувана на: 19.01.2018
Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система започва да следи случая.

Новите учебни програми за 10 клас предизвикаха спорове

Публикувана на: 18.01.2018
По новия закон някои от учениците могат да напуснат училище след 10 клас и затова целият материал от 11 и 12 клас слиза в долните класове.

Грипна ваканция обявиха и в Пазарджик

Публикувана на: 18.01.2018
Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Красимир Кулински отново предупреди, че самолечението е опасно.