Добави коментар
Кoментари:0
Новина

Обучител по програмиране за деца

Публикувана на: 05.01.2017

SoftUni Kids е най-новата инициатива на СофтУни! Мисията ни е да предоставим достъпна и качествена подготовка в сферата на програмирането. Основни принципи по време на занятията ни са работа в екип и постигане на заложените от самите деца цели под формата на финален проект. Нашата цел е не просото да научим децата на основи на програмирането, а да развием логическото им мислене, въображението им и вярата в тях самите. Защото в света на технологиите, всичко е възможно! Още

Преминаването към една смяна в училище може да отнеме 10 години

Публикувана на: 19.01.2018
Най-много нови учебни сгради трябва да се построят в София, Варна, Пловдив и Бургас. Едно ново училище обаче ще струва между 6 и 8 милиона лева.

По 50 часа военно обучение в IX и X клас от септември

Публикувана на: 19.01.2018
Задължителното военно обучение в гимназия и въвеждането на доброволна казарма са записани в управленската програма на правителството.

Безплатни видео уроци по биология и медицина стават достъпни за българските деца

Публикувана на: 19.01.2018
Над 500 видео урока по биология и здраве и медицина от световната интернет платформа за безплатно обучение Кан Академия бяха преведени на български език в рамките на няколко месеца.

Ученически конкурс цели да припомни творчеството на Георги Марков

Публикувана на: 19.01.2018
Актуалното творчество на Георги Марков е напомняне, че този автор трябва да бъде включен в задължителната учебна програма по литература, история и гражданско образование.

Нови скандални разкрития за приема в столични ясли и градини

Публикувана на: 19.01.2018
Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система започва да следи случая.

Новите учебни програми за 10 клас предизвикаха спорове

Публикувана на: 18.01.2018
По новия закон някои от учениците могат да напуснат училище след 10 клас и затова целият материал от 11 и 12 клас слиза в долните класове.

Грипна ваканция обявиха и в Пазарджик

Публикувана на: 18.01.2018
Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Красимир Кулински отново предупреди, че самолечението е опасно.