Честит 24 май, учители!

Публикувана на: 24.05.2018
Кoментари:1

Честит ден на славянската писменост и култура, скъпи учители! Носете винаги светлината на този празник в душите си!

Никоя професия не изисква толкова себеотдаване, такава саможертва като да учиш другите и сам да се учиш. Празникът на светите братя Кирил и Методий е повод да Ви поздравим и засвидетелстваме уважение към Вас, учителите, които с любов и грижа разтваряте пред нашите деца не само вратите на училищата, не само безкрайните хоризонти на знанието и духовността, но и сърцата си.

Учителите, които с вдъхновение, постоянство и упоритост съхраняват и предават знанията и духовността на следващите поколения българи. През многовековната история на нашата държава училището винаги е било символ и стожер на националната ни идентичност, гаранция за успеха и бъдещето на България. През годините са изживени добри и трудни периоди, но едно е останало неизменно – вярата в образованието като висша ценност.

На всички, които милеят и работят за българската просвета и култура, желаем най-голямата награда - удовлетворение от постигнатото и признателност от обществото!

Скъпи учители, бъдете здрави и нека семейните и професионални успехи бъдат винаги до Вас!

Източник: teacher.bg


Коментари 1

Влез за да коментираш
24.05.2018 Ozzy

24 май - Ден на българската просвета, култура и писменост ДА ЗНАЕМ! В повечето от изображенията на двамата братя се допуска основна грешка - изобразени са с кирилицата, а тяхно дело е глаголицата. Глаголицата е азбуката, създадена от Кирил и Методий. Кирилицата е азбуката, създадена от учениците на Кирил и Методий, и наречена така в памет на техния учител. Нека не звучи назидателно, но СМЕНЕТЕ СНИМКАТА, не отговаря на истината!

Коментари във Facebook