Родители искат психотестове на учителите и камери в детските градини

Публикувана на: 12.02.2018
Кoментари:2

 Снимка: dir.bg

Бургас е първият от общо плануваните 11 града, в които започна провеждането на национален протест под надслов: "Не на насилието в детски градини и училища!”.

Родители на деца в морския град се обединиха след скандалния случай с насилие на деца в детска градина „Брезичка” в Бургас. Всички те искат промяна в образователната система.

14 са на брой всички искания на протестиращите, първото от които е за поставяне на видеокамери в детските градини и училищата. Според недоволните това ще е в помощ и на битите учители в училищата, и на насилието над децата в ясли и детски градини.

Сред исканията са още задължителен психотест на възпитателите, повишаване на заплатите на учителите, намаляване на бройката на децата в групите и увеличаване броя на възпитател и помощник възпитател, както и 4-годишна мандатност на директори и ръководители.

Протести имаше още във Варна, Пазарджик и Плевен. Очаква се през седмицата те да продължат и в други градове от страната.

Източник: desant.net


Коментари 2

Влез за да коментираш
12.02.2018 vihren55

За да се работи спокойно и с грижа за всяко дете и ученик, трябва да бъде намалена бройката деца в групите и на учениците в клас - максимум 16.Камери трябва да има и в домовете на родителите, за да се наблюдава тяхното поведение относно грижите и възпитанието на децата им - викат ли им,пушат ли пред тях, пият ли, четат ли им книжки, какво им позволяват да гледат по телевизията и компютъра, хранят ли ги здравословно...

12.02.2018 surf

А, психотест за Родители ще има ли? Определено е нужен все повече и повече.

Коментари във Facebook