Уволнение след пореден шокиращ случай на агресия в детска градина

Публикувана на: 11.10.2017
Кoментари:3

 Снимка: ruse4ruse.com

Уволнение след пореден шокиращ случай на агресия в детска градина. Този път в Русе. Запис, изпратен до "Господари на ефира", разкрива как учителка обижда децата и им крещи. Според родители тормозът бил системен.

Въпреки че носи име на приказен герой, зад стените на детска градина "Червената шапчица" в Русе приказката се превръща в кошмар. Освен грубо отношение, децата получават и наказания. Родителите твърдят, че им се посяга и физически. Стрес и нощно напикаване са само част от последствията върху децата. Децата там се оплакват, че госпожата ги удря с юмрук. Друго дете е споделило с родителите си, че възпитателката забива нокти в главата му. Затова родителите решават да сложат записващо устройство, а разговорът е повече от потресаващ. "Само да ти потече кръв, няма да те погледна! Да ти изтече кръвта, пукни!", нарежда Милена Иванова, която е възпитателка в градината. "Махай се! Обличай долнище и лягай. Ти и мозък нямаш, ама няма да коментираме", продължава тя.

Учителката от записа Милена Иванова, е уволнена дисциплинарно, съобщи Нова телевизия. Родителите обаче все още не са спокойни и смятат да се борят за камери в детската градина.

След серия от подобни случаи в последните месеци Инициативен комитет на родители от цялата страна настоя за същото. През септември в Народното събрание бяха внесени 10 000 подписа и предложения за промяна в образователната система. Едно от основните искания е камери във всички детски градини и училища у нас не само отвън, но и в стаите. Резултат засега няма. 

Източник: nova.bg


Коментари 3

Влез за да коментираш
12.10.2017 Anna_Wulf

Децата се стресират много повече от проблеми в семейството. Родителите не знаят защо са заедно, постоянно се карат, понякога и се бият и детето става свидетел на това. Или пък се развеждат и се почват едни разправии за родителски права и пак детето страда. Много от децата са стресирани още преди да тръгнат на детска градина или на училище. Но родителите това не го коментират, защото не им изнася. Много по-лесно и удобно е да се прехвърля цялата отговорност на учителите. Не защитавам тази учителка, но случаи като този са много малък процент, а прекалено много се раздухват. Не може заради постъпките на няколко души да се обвиняват хиляди. Ако пък някой толкова пък се притеснява, да не си записва детето в детска градина. Или да го запише в частна. Не може да нямате никакви отговорности за децата си, да не давате пари, но всичко да е, както вие искате.

12.10.2017 lilivezeva

Записа може и да е незаконен но няма друг начин да се разбере какво става в детските градини на думите на децата се отговаря,че те си измислят. Децата се стресират и се водят по психолози,това редно ли е или възпитателите трябва да посещават психолози??

11.10.2017 Anna_Wulf

Камерите няма да решат проблемите, само ще стане като в Биг Брадър (и, разбира се, някой ще вземе мнооого пари за обществената поръчка). Много по-добре би било групите да са с по-малко деца - и самите те ще са по-спокойни, и учителките няма да са подложени на такъв стрес и няма да се стига до подобни ситуации. Освен това много майки не работят, но въпреки това си записват децата в детски градини, за да не се занимават с тях. А като някой се скара на детето, се вдига врява до небесата. Ако пък толкова не им харесват държавните детски градини, има и частни. А в конкретния случай записът е бил абсолютно незаконен - учителката би могла да съди родителите, които са го направили.

Коментари във Facebook