Учители от 52-ро училище: Родителите са абдикирали от задълженията си

Публикувана на: 06.03.2017
Кoментари:1

 Снимка: БНТ

"Родителите са абдикирали от задължението си на родители". Това заявиха пред Нова телевизия учители от столичното 52-ро столично училище "Цанко Церковски" в "Бояна", където 12-годишно момиченце почина, след като беше ритнато в корема от свой съученик.  

Преподавателите уточниха, че момчето не е имало системни прояви. "Педагогическият съветник миналата година е работил с детето. Тази година не се е работило, защото не се е налагало", заяви логопедът Лилия Стойкова.

Възпитателите от училището изпратиха отворено писмо до президента, премиера, образователния министър и медиите, в което призовават за промени.  

„Трагедия за цялото българско общество. Губим децата си, а трябва да се опомним, да се спрем, да се замислим къде остана нашата Човечност? Защо не намираме ясни, прости решения на очевадни проблеми? Защо този свят се превърна в свят на интереси и лично самозадоволяване?”, пишат те.

"Искаме да светне една червена лампа пред МОН. Има родители, които последни искат да разберат, че детето им има нужда от помощ", посочиха учителите в студиото, като уточниха, че наредбите не позволяват за учениците от 1 до 4 клас да се налагат други санкции, освен преместване на агресивното дете в друг клас, и то с изричното съгласие на родителите.

Предстои съдебномедицинската експертиза да изясни дали ритникът в корема или ударът при падането е причина за смъртта на момиченцето.

Учителите изразиха вяра в обективността на разследващите и признаха, че случилото се е дало голямо отражение върху тях и учениците.

Източник: Нова телевизия


Коментари 1

Влез за да коментираш
06.03.2017 surf

Уважаеми колеги. Съчуствам Ви за случилото се във вашето училище. Поднасям искрени съболезнования към родителите на починалото момиченце. Но, не се заблуждавайте да се обръщате към МОН. Те са марионетки в ръцете на политиците. Обърнете се към последните. Само те решават или отхвърлят случващото се в България...

Коментари във Facebook