Мнения

Daskal.eu е първата българска фирма в FbStart на Facebook

Образователната платформа Daskal.eu стана първата българска фирма, включена в програмата за подкрепа на стартъпи FbStart на Facebook. В официалното писмо от екипа на акселератора се посочва, че българският проект е избран заради впечатляващото ниво на разработка до сега, както и заради потенциала му за бъдещо разрастване. FbStart е акселераторска програма за подкрепа на стартиращи компании в ранна фаза на тяхното развитие. До момента Daskal.eu е единствената българска фирма, участваща в нея.

Daskal.eu е онлайн образователна платформа, която обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, включително и пълноценна LMS (т.нар. Learning Management System – система за управление на обучението). Подходяща е за училища, университети и отделни учители.

Поканата за участие е дошла след като компанията е избрана да представи своя проект пред инвеститори на международното събитие за иновации и стартиращи предприемачи Web Summit, което се проведе през ноември в португалската столица Лисабон. След успешното участие във форума, от там са изпратили покана до българския екип да кандидатства в програмата FbStart и малко по-късно кандидатурата е одобрена.

Като участник в акселератора на Facebook българската фирма ще получи услуги и инструменти на стойност 40 000 американски долара от социалната мрежа, както и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Целта на подкрепата е чрез нея екипът да доразвие и монетизира своето образователно приложение. Той ще има също възможност да комуникира директно с екипа на Facebook и ще получи достъп до общност от стартъпи от целия свят.

Daskal.eu е изключително лесна за използване платформа и всичко, което е необходимо, за да започне един потребител работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера. Системата е оптимизирана за използване от основни, средни и висши учебни заведения и може гъвкаво да бъде съобразена с наличните онлайн платформи. 

Източник: uchi.bg